Seydişehir Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Seydişehir Ziraat Odası > Haberler > Ziraat odasından darbe girişimine tepki

Ziraat odasından darbe girişimine tepki

Seydişehir Ziraat Odası Başkanı Ahmet Ünver, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) demokrasiye ve milli iradeye karşı gerçekleştirilen darbe girişimine tepki gösterdi.

Ünver, ‘’Türkiye 15 temmuz gecesi ne yazık ki kanlı bir askeri darbe girişimine sahne olmuştur. Ulusal egemenliğin simgesi TBMM bombalanmış, bombalama ve çatışmalar neticesinde 208 kişi şehit olmuştur. Binlerce kişide yaralanmıştır.

Darbeler döneminin artık gerilerde kaldığını düşünürken yapılan bu korkunç  girişimin ülkemizin demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yerini alacaktır. Halkımız darbelerden ve askeri müdahalelerden çok çekmiş bu süreçlerde büyük acılara tanıklık etmiştir. Türkiye’de demokrasi bir siyasal ve toplumsal kültürün yeşermesinin önündeki en büyük engellerden birisi darbelerdir. 21 ci yüzyılda demokrasiler liğinde olması gereken Türkiye böyle bir hareketi kesinlikle hak etmemiştir.

15 Temmuz gecesi  son u nereye gideceği belli olmayan bir uzun gece atlatılmıştır. Ancak şimdi ikltidarıyla muhalefetiyle tüm siyasal aktörlere ve yurttaşlarımıza düşen görev sağduyu ile haraket etmektir. Ülkeyi kardeş kavgalarına sürükleyecek maceralara karşı uyanık olmak demokrasiyi ve toplumsal huzuru sonuna kadar savunmaktır. Sorunlarımızın çözümü demokratik cumhuriyetten ve anayasal meşru zeminden siyasal  mücadeleden geçmektedir.

Ziraat odası olarak her türlü darbe girişimi karşısında Cumhuriyetin ulusal egemenliğin laik demokratik sosyal hukuk devletinin ve toplumsal barışın yanında olduğumuzu ülkemize ve parlamenter sisteme bütün gücümüzle sahip çıkacağımızı bir kez daha ilan ediyor bir daha asla yaşanmaması umuduyla tüm halkımıza başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz.’’